Obavijesti

Održan okrugli stol iz područja zaštite na radu u Osijeku


Matica hrvatskih sindikata održala je okrugli stol u Osijeku 21. listopada 2019., na Agrobiotehničkom fakultetu iz područja zaštite na radu, a na temu „Zašto je ulaganje u zaštitu na radu investicija, a ne trošak“.

Okrugli stol organiziran je u okviru EU projekta Matice u suradnji s partnerom na projektu Gradom Šibenikom,  pod nazivom „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iz poziva „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“. Eksperti koji su sudjelovali: Vilim Ribić, predsjednik Matice i izv.prof.dr.sc. Dalida Galović, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

Raspravljalo se o utjecajima organizacije rada, tehnoloških procesa, radne opreme i rada na zdravlje radnika. Naglašeno je da su prevencija rizika i promicanje sigurnijih i zdravijih uvjeta na mjestima rada su ključni za očuvanje radne sposobnosti radnika, duži radni vijek, zadovoljavanje potreba tržišta rada, održivost mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Kako je bilo na okruglom stolu pogledajte u fotogaleriji:

 

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Matice hrvatskih sindikata.