Obavijesti

Provedena edukacijska radionica u Rijeci


U Rijeci, 29. listopada 2019., održana je edukacijska radionica na temu “Sindikalno predstavništvo ,socijalni dijalog i zaštita na radu”. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici  sindikata iz područja obrazovanja, a predavač je bio Vitomir Begović, koji je polaznicima prenio svoje dugogodišnje i bogato iskustvo iz rada na različitim zahtjevnim poslovima u gospodarstvu, sindikatu, državnoj i javnoj upravi te visokom obrazovanju, s posebnim naglaskom na područje socijalnog dijaloga i zaštite na radu.

Cilj ove radionice bio je unaprijediti sadržaj i kvalitetu socijalnog dijaloga poslodavca i radničkih predstavnika u području zaštite na radu, osnažiti kadrovske kapacitete sindikata i radničkih predstavnika za razumijevanje i provedbu aktivnosti u zastupanju i ostvarivanju interesa radnika u području zaštite na radu, potaknuti suradnju radničkih predstavnika  s poslodavcima  i njihovim predstavnicima, te stvoriti uvjete za učinkovitost, održivost i kontinuitet socijalnog dijaloga u području zaštite na radu u svim djelatnostima u javnom sektoru.

Na radionici su iznijeti praktični primjeri, razgovaralo se o specifičnim izazovima zaštite na radu u javnom sektoru, a sudionici su rješavali praktične zadatke uz individualni rad i rad u malim grupama te su primijenili različite vježbe u svrhu prevencije bolesti povezanih s radom.

Ovom prilikom polaznici radionice pokazali su veliki interes za aktivno sudjelovanje u rješavanju konkretnih zadataka, ukazujući na niz problema s kojima se susreću u svojim radnim sredinama vezano za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, ocjenjujući ovakav tip  radionica izuzetno potrebnim i korisnim za svoj budući rad i djelovanje u zastupanju prava i interesa radnika te za buduću partnersku suradnju s poslodavcima.

Dio atmosfere prenosimo u fotogaleriji:

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Matice hrvatskih sindikata.