Obavijesti

Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu održana edukacijska radionica iz područja zaštite na radu


Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, dana 26. veljače 2020. godine, održana je 22. u nizu edukacijska radionica iz područja zaštite na radu i aktivnog sindikalnog predstavništva. Radionica je organizirana u okviru EU projekta Matice hrvatskih sindikata pod nazivom „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ za sindikalne predstavnike i povjerenike Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Radionicu je vodio ekspert za područje zaštite na radu Vitomir Begović koji je sudionike educirao o specifičnostima i izazovima zaštite na radu te aktivnog sindikalnog predstavništva koje proizlaze iz djelatnosti visokog obrazovanja i tekstilne industrije.

Osim prava i obveza povjerenika, obveza poslodavaca, povjerenika za zaštitu na radu, radničkog vijeća i modela partnerstva do učinkovite zaštite na radu, sudionici su educirani o rizicima i mjerama zaštite pri radu s kemikalijama, osnovnim pravilima za siguran rad u laboratoriju, osobnoj zaštitnoj opremi i postupcima u laboratoriju. Naglašene su opasnosti od štetnih i otrovnih tvari, djelovanje štetnosti na organizam i označavanje opasnih tvari.

Kako je bilo na radionici možete vidjeti u galeriji:

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Matice hrvatskih sindikata.