Obavijesti

Najava završne konferencije u Zagrebu 19.6.2020.


Matica hrvatskih sindikata organizira završnu konferenciju – okrugli stol koja će se održati u Zagrebu 19. ožujka 2020. na temu „Odnos plaća u javnom i privatnom sektoru i perspektive hrvatskog tržišta rada u odnosu na demografske izazove”. Okrugli stol organizira se u okviru EU projekta Matice pod nazivom „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iz poziva „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“.

Eksperti koji će sudjelovati: prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, dr. sc. Dragan Bagić, izv. prof., Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Teo Matković, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, doc. dr. sc. Velibor Mačkić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Sven Marcelić, Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru, Matija Kroflin, makroekonomist Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Na okruglom stolu bit će predstavljene dvije publikacije izrađene u okviru EU projekta „Odnos plaća u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj” i „Projekcije podudarnosti dostupne radne snage i potreba tržišta rada do 2030. godine: Izazovi demografskih promjena i četvrte industrijske revolucije“.

Pozivamo sve zainteresirane da prate prijenos okruglog stola na Facebook stranici EU projekta Matice koja je dostupna pritiskom na OVDJE.  Prijenos počinje u 14:00 sati datuma završne konferencije.

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Matice hrvatskih sindikata.